Yrkeskompetensbeviset


Att framföra ett timmer, eller biproduktsekipage i skog och på landsväg kräver sin kompetens och är ett stort och ansvarsfullt uppdrag.  Från 2016 är det ett gemensamt europeisk lagkrav att inneha giltigt yrkeskompetensbevis för att få köra godstransporter med tung lastbil. 

Senaste nytt- 29/11-21

Pandemin har inneburit en rad tillfälliga regelverksförändringar runt YKB-utbildningarna, bla med möjligheter att gå digitala kurser. Från årsskiftet 2021/22 gäller dock följande:  Denna möjlighet upphör att gälla efter 31 december 2021. SÅ skriver: "Efter årsskiftet återgår Sverige till regeln att max 12 timmar av din YKB-fortbildning är tillåtet att genomföras på distans. Alla distanstimmar som är gjorda innan 31 december godkänns, men om du har gått minst en kurs på distans under din pågående YKB-fortbildningsperiod kan du inte gå fler digitala kurser i den perioden."  

 Träfrakt administrerar och arrangerar sedan   dess YKB-utbildningar i samarbete med   Sveriges Åkeriföretag åt våra delägare. I   dag har vi ca 350 förare i våra rullor. 

 Frågor och funderingar? Kontakta   oss   gärna via formuläret nedan, så   ringer vi   upp!

 Fyll i nedan!

eller e-post om du önskar kontakt den vägen: